نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در خطبه های این هفته نماز جمعه با اشاره به دیدار خود با ریاست سازمان صدا و سیما اظهار داشت:
این هفته توفیق ملاقات با جناب آقای دکتر علی عسکری نصیب ما گردید در این ملاقات بر دو مطلب بزرگ توافق شد:
اول، ساخت سریال بزرگ شاه اسماعیل بود. ریاست محترم سازمان صدا و سیما از این پیشنهاد استقبال فوق العاده کردند و آن را یک قدم بسیار مهم فرهنگی و تربیتی برای کشور دانستند و در تصمیم اولیه قرار شد یک نویسنده زبده، قَدَر و در شأن این سریال تعیین کنند.
دوم، توافق شد که جشنواره تولیدات استانی صدا و سیما در سال 1399 در استان اردبیل برگزار شود. این تصمیم برای چهره فرهنگی و هنری استان قطعا مفید خواهد بود و استان از این طریق مورد توجه خاص قرار خواهد گرفت.
حضرت آیت الله عاملی در بخش دیگری از خطبه ها گفت: بزرگترین وظیفه در ایام عید و قبل از عید، غم گساری با دردمندان است.
اولا اهل بازار اجحاف نکنند. گران فروشی و احتکار در چنین روزهایی، همراهی با دشمن و خنجر از پشت به ملت است و بلکه این خیانت در واقع رفتن به جنگ بندگان خدا و در نتیجه به جنگ خود خدا است.
ثانیا همه باید با تمام توان سفره مستمندان را رونق بدهیم. شادی خود را با آنها تقسیم کنیم و آنها را در آنچه داریم سهیم نماییم. طبق روایات مروت آن است که انسان سفره خود را در ساحت بیت خود برپا کند تا همه از آن بهره مند گردند. ما پیرو امامی هستیم که در نهج البلاغه فرمود:
وَ حَسْبُكَ دَاءً أَنْ تَبِيتَ بِبِطْنَةٍ وَ حَوْلَكَ أَكْبَادٌ تَحِنُّ إِلَى الْقِدِّ
یعنی انسان مریض کسی است که با شکم پر میخوابد در حالی که در اطراف او کسانی هستند که به کمترین سطح از تغذیه حسرت دارند.
وی افزود: امیرالمومنین خود را در محرومیت شدید قرار می داد و از خوردن غذاهای الوان اجتناب می کرد و هیچوقت شکم خود را پر نمی ساخت و می فرمود احتمال دارد در یمامه کسی باشد که گرسنه باشد. او تنها امامی است که با احتمال گرسنگی رعیت، گرسنه مانده است.
رسول خدا نیز هیچوقت در کنار سفره تنها نمی نشت و نمی خواست یکه خوار باشد. او علی را مامور می کرد تا گرسنه ای را پیدا و کنار سفره او بیاورد. و می فرمود بهترین سفره، سفره ای است که دستهای زیادی در آن دیده شود. امیرالمومنین نیز هیچوقت کنار سفره تنها نمی نشستند و منتظر مهمان می ماندند به حدی که زمانی حضرت گریه کردند؛ وقتی از علت گریه سوال کردند فرمود “هفت روز است یکه خوار شده ام برایم مهمان نیامده است”
یک علت خلیل شدن حضرت ابراهیم و اینکه خداوند او را برای خود دوست انتخاب کرد این بود که او تنها غذا نمی خورد.
وی افزود: از کمیته امداد و بهزیستی تشکر می کنم که در این خصوص، خوب کار کردند. همچنین تشکر می کنم از یک سرمایه گذار خارجی که صد بسته کامل خشکه در اختیار مؤسسه میثاق گذاشت. دوباره تشکر می کنم از دو خیر هم شهری که دوباره یک صد بسته کامل در اختیار موسسه میثاق گذاشتند.
وی ادامه داد: از ستاد دیه تشکر می کنم که این هفته به همت این ستاد، 35 محکوم مالی آزاد شدند. این محکومین باید 10 میلیارد تومان پرداخت می کردند. شکات محترم 8 میلیارد تومان آن را احسان کردند، ستاد دیه نیز به کمک مردم دو میلیارد آن را پرداخت کرد. در کل سالی که گذشت 314 نفر با مبلغ 70 میلیارد تومان آزاد شدند. 30 میلیارد آن را شکات محترم احسان کردند. چهل میلیارد دیگر توسط ستاد دیه که توسط خیّرین حمایت می شود، پرداخت گردید. صمیمانه از ستاد دیه و از شکات محترم و از خیّرینی که در طول سال و مخصوصا در ایام عید و ایام ماه مبارک رمضان با این ستاد همکاری می کنند تشکر می کنم.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان در بخش دیگری از خطبه ها با اشاره به ایام درختکاری اظهار داشت: توسعه فضای سبز و حفظ فضای سبز جزو عبادات موکد در اسلام و جزو سیره معصومین و در زمان ما یک ضرورت است.
متاسفانه ما رنگ عبادت را در مسجد تندتر می بینیم در حالی که بعضی از عبادات ثوابی بسیار بالاتر از نماز دارد مثل برآورده ساختن حاجت مومن که مساوی با نود سال عبادت مقبول و ویژه است. درختکاری عبادتی است که رسول خدا بر شرافت ذاتی آن صحه گذاشته و فرموده است اگر قیامت بر پا شد در حالی که در دست شما نهالی است، اگر می توانید قبل از برپا شدن قیامت، آن را بکارید.
وی ادامه داد: معلوم است که با برپا شدن قیامت این نهال و زحمت کاشتن آن از بین خواهد رفت اما حضرت از این طریق می خواهد بر شرافت ذاتی آن تاکید کند
وی گفت: با صنعتی شدن زندگی بشر و ازدیاد آلاینده ها، فقر اکسیژن در زندگی بشر بیداد می کند. گازهای مهلک و خطرناک نظیر دی اکسید کربن در هوای شهرها سال به سال زیاد و سلامتی افراد را تهدید می کند. در چنین شرایطی مساله درخت و درختکاری راه حلی مناسب برای مبارزه با آلودگی های مذکور به شمار می آید. ایجاد جنگل مصنوعی و فضای سبز در اطراف شهرهای بزرگ به منزله تأسیس کارخانجات تولید اکسیژن است.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری شعار «هر ایرانی یک درخت» را تحسین کردند. اگر دیر بجنبیم، ریزگردها به سراغ ما هم خواهد آمد. درختان و پوشش گیاهی، توازن را در دما و آب و هوای جهان به وجود می آورند. یک هکتار جنگل کاج می تواند 36 تن گرد و غبار را در عرض سال پاکیزه کند.
از برخی درختان، اسانس هایی پخش می شود که باعث از بین رفتن بسیاری از میکروب ها و جانوران ریز می شود. مانند درخت کاج که میکروب سل را از بین می برد.
وی افزود: با احترام به تمام تلاشهایی که اخیرا در خصوص حفظ محیط زیست و عرصه های جنگلی صورت گرفته باید گفت این تلاشها مناسب با خرابی ها نبوده است
متخصصین اعلام کردند 30 سال دیگر در شمال ایران جنگلی وجود ندارد. مساحت جنگل های کشور از 18 میلیون به 11 میلیون کاهش پیدا کرده است. بر اساس آمار در چند سال اخیر 40 میلیون اصله درخت 30 ساله خشک شده است. یک فاجعه ای درست شده به نام مرگ گروهی برخی درختان بومی ایران. جنگل های زاگرس از بین رفته و جنگل های شمال هم در حال نابود شدن است در برابر این خطر بزرگ، چاره اصلی، فرهنگ سازی است و ما در این مسیر به یک منبع عظیم از اعتقادات دینی متصل هستیم
از رسول خدا (ص) روایت شده است: هرکس درخت خرما یا سدری را آب دهد، گویا مومن تشنه ای را سیراب کرده است. و باز فرمودند: هرکس درخت سدر را قطع کند خداوند سر او را در آتش فرو خواهد برد.
باز از امام صادق مروی است که درختان مثمر را قطع نکنید و الا خداوند عذاب را بر سر شما خواهد ریخت.
باز از امام صادق مروی است به زراعت و باغداری همت ورزید قسم به خدا هیچ عملی بزرگتر و پاکیزه تر از این کار نیست
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل در ادامه گفت: این مساله باید در آموزش ابتدایی و مقاطع بالاتر وارد شود تا بچه های ما از اول به حفظ محیط زیست حساس باشند نظام آموزشی ما باید با راهکارهای علمی یک نگاه قدسی در دانش آموزان نسبت به درخت و درختکاری و حفظ محیط زیست ایجاد کند مثل اینکه در بچه ها از اول این احساس زنده شود که بدون فضای سبز بیماری های مهلک، کره زمین را خواهد گرفت. یا این احساس ایجاد شود که گیاهان و درخت شعور دارند.
وقتی رسول خدا در مدینه خطابه را شروع کرد اول به یک تنه درخت تکیه می کردند. وقتی منبر درست شد و حضرت به منبر منتقل شدند، تنه درخت نالید و ستون حنانه لقب گرفت. رسول خدا از منبر پایین آمدند و تنه درخت را بغل کردند و فرمودند اگر بغل نمی کردم تا قیامت ناله می کرد.
عده ای آمدند گفتند یا رسول الله به تو ایمان نمی آوریم مگر اینکه دستور بدهی این درخت از جای خود حرکت کند و به طرف ما بیاید. امیرالمومنین می فرماید با یک اشاره حضرت درخت با ریشه هایش با صدای خاص حرکت کرد و شاخه های خود را بر سر رسول خدا و من قرار داد.
وی در بخش دیگری از خطبه ها اظهار داشت: از مراکزی که تصمیم گرفته اند فضای سبز استان را توسعه دهند تشکر می کنم. بخشی از تعهدات این مراکز عبارت است از:
شهرداری مرکز استان 40 هزار نهال
تیپ حضرت عباس، دانشگاه محقق هر کدام 3 هزار نهال
دانشگاه آزاد و فرودگاه هرکدام 2 هزار نهال
دانشگاه علوم پزشکی هزار نهال
عزیزان سپاه حضرت عباس نیز تصمیم بزرگی گرفته اند. قرار شده این سپاه مبارک حجم بزرگی از کنار جاده ها را با همکاری منابع طبیعی نهال کاری نماید.
اداره منابع طبیعی علاوه بر تامین نهال مراکز فوق، خود عهده دار کاشت حجم عظیمی از نهال در کنار اتوبانهاست.
وی در بخش دیگری از خطبه ها اظهار داشت:
در اعتدال ربیعی عنایت خداوندی به صورت ویژه بر زمین نازل می شود به همین جهت چنین لحظه ای که از لحظات نزول رحمت است مظنه استجابت دعا می باشد از این رو در اولین بامداد سال جدید که روز پنجشنبه است بعد از نماز صبح در مسجد میرزا علی اکبر مرحوم با دعای توسل و واسطه کردن چهارده معصوم رو به درگاه خداوند نهاده و برای داشتن مقدرات و سرنوشت مبارک برای خود و خانواده ها و ملت بزرگ ایران و رفع گرفتاری ها، استجابت دعاها، نابودی دشمنان، عزت ملت و کشور و سلامتی و موفقیت رهبر بزرگ انقلاب دست به دعا بر می داریم. از آنجا که دست خدا با جماعت است چنین اجتماعاتی از جهت استجابت دعا مغتنم است.
روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل