جستجو
جستجو
تغییر سایز-+=

خبرنگاران بانیان یک امنیت بزرگ در جامعه هستند

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه استان، به مناسبت گرامی‌داشت روز خبرنگار با حضور در دفتر نماینده ولی فقیه در استان امام جمعه اردبیل با آیت الله سید حسن عاملی دیدار و گفتگو کردند.

در ابتدای این دیدار تعدادی از خبرنگاران به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های استانی و مسائل صنفی حوزه خبرنگاری پرداختند.

آیت الله عاملی در این دیدار ضمن تبریک و گرامی داشت روز خبرنگار اظهار داشت: حرمت خبرنگار در ابتدا به حرمت واقعیت‌ها برمی‌گردد اگر واقعیت‌ها منتقل نگردد سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.چرا می‌گویند تمام گناهان را در یک اتاق جمع کرده اند و کلید آن اتاق هم دروغ است؟ چون در دروغ، امر واقعی، غیر واقعی و بالعکس نشان داده می‌شود؛ اگر یک مدیر، تصمیم گیر و یا یک ملت از واقعیت‌ها خبردار نشود طبیعی است که هر تصمیمی بگیرند تماماً خطا خواهد بود جامعه در پیشرفت خود احتیاج دارد به اینکه واقعیت‌ها به درستی منعکس شود انعکاس واقعیت ها رسالت خطیر یک خبرنگار است به همین جهت خبرنگار وظیفه دارد که در قلم خود هیچ گاه از دروغ استفاده نکند و علاوه بر آن جلوی دروغ را نیز در جامعه بگیرد و اجازه ندهد که به دروغ گزارش، بیلان کار و عملکرد درست شود. نقش خبرنگار در این عرصه ها استثنایی است.

وی افزود: اعتقاد دارم که خبرنگاران بانیان یک امنیت بزرگ در جامعه هستند، وقتی واقعیت‌ها منعکس شد و جامعه بر اساس واقعیت‌ها تصمیم گرفت اصلی‌ترین زیرساخت امنیت در آنجا تامین خواهد شد و به طبع آن استقلال و حاکمیت ملی نیز تامین خواهد شد برای همین نمی‌توان عنصر رسانه را سهل شمرد.

وی با بررسی آثار عدم حضور رسانه موثر در برخی از مقاطع زمانی تصریح کرد: در گذشته هم رسانه‌های مختلفی وجود داشت و اگر رسانه نبوده ملت را استثمار کرده‌اند ملت خبر نداشت که شاه قاجار دو سال در فرانسه زندگی کرده و از آنجا ایران را اداره کرده است! و گفته بود که یک روز قدم زدن در کوچه‌های پاریس بهتر از این است که چندین سال در تهران بمانم! اگر ملت می‌دانست او چنین فکری دارد چه اتفاقی می‌افتاد؟ چطور می‌شود کسی به این اندازه از کشور خود متنفر باشد؟

امام جمعه اردبیل ادامه داد: دکتر سجادی وزیر راه رضاخان در خاطرات خود می‌نویسد که به او می‌گویند در اروپا قضیه ای به نام دموکراسی وجود دارد رضا خان سوال می کند که دموکراسی یعنی چه؟ و وزیر جواب می دهد که دموکراسی به این معنا است که خود ملت حاکم جامعه را انتخاب کنند رضا خان عصبانی می‌شود و فوراً می‌گوید: چه غلط‌ها! هر کشوری سیستمی دارد و سیستم ما پادشاهی است آنهایی که می‌خواهند به ایران دموکراسی بیاورندبرای آنها آفتابه کاخ ما را بیاورید تا رای خود را به آن آفتابه بریزند!این حرف‌ها منعکس نمی‌شد، خاکستر به چشم مردم می‌پاشیدند و افکار عمومی را منحرف می‌کردند و حق را باطل و باطل را حق نشان می‌دادند هدایت را ضلالت و ضلالت را هدایت نشان می‌دادند، تسویل، مکر الیل و النهار و مکر السیئات می کردند. آنها در طول تاریخ به ملت ما بدترین ضربه را زدند ملت اگر می‌دانستند که وکلای مجلس را اشرف، دربار، سفارت آمریکا و ساواک انتخاب می‌کردند طبیعی است که ساکت نمی‌ماندند.

وی با اشاره به عدم آزادی رسانه‌ها در رژیم طاغوتی تصریح کرد: ساواک الفاظی را به مطبوعات داده بود که حق ندارید این‌ها را به کار بگیرید از کلمه می‌ترسیدند معلوم می‌شود که کلمه نقش و حرمت بزرگی دارد.قیام امام حسین(ع) به خاطر “کلمه” بود آنها می‌گفتند یک “بله” می‌گویی و کار تمام می شود. ” ما اخفها من کلمه” ! ولی امام حسین(ع) می فرمود: ” ما اثقلها من کلمه”!

برای همین امور است که جامعه باید متوجه ارزش و جایگاه خبرنگاری باشد الان دنیا به برکت خبرنگاران علیه اسرائیل به پا خواسته است، شبکه الجزیره در گزارشات خود محشر کرده است. تا حال بیش از160 نفر خبرنگار در جنگ اخیر غزه مظلومانه شهید شده اند شیرین ابو عاقله را شهید کردند و حتی به تشییع جنازه او حمله کردند چرا می‌ترسند؟ مگر انسان سالم از خبرنگار می‌ترسد؟ اگر مدیر عملکرد درستی داشته باشد چرا باید رسانه گریز باشد؟ اتفاقاً باید از رسانه‌ها برای انعکاس عملکرد خود استفاده کند تا هم کارکردی برای نظام و هم دستاوردی برای خود او باشد و هم اینکه این کارها در کشور الگو شود و هم متوجه عیب خود بشود.

همیشه افرادی که خارج از گود نظاره‌گر هستند عیب ها را بهتر می‌بینند، برای همان باید به این نظاره‌گرها مجال داده شود تا صحبت‌های خود را بگویند و آینه خوبی باشند تا یک مدیر بتواند به این وسیله خود را ارزیابی کند.

وی افزود: خبرنگاران عزیز را خطرات بزرگی تهدید می‌کند چقدر خوب است که یک نشست مشترک داشته باشیم تحت عنوان “خبرنگار آرمانی” و بررسی کنیم به چه کسی می توان عنوان خبرنگار آرمانی داد؟ اگر بخواهیم خبرنگار آرمانی را تعریف کنیم چه عناصری را باید به عنوان ارکان آن تعیین کنیم؟

خبرنگاران در وهله اول بایستی توجه کنند که در لبه یک پرتگاه ایستاده‌اند اگر به انتهای آن پرتگاه نگاه کنند وحشت خواهند کرد! چرا؟ چون ممکن است یک کلمه ای بنویسند و به اندازه زمین و آسمان سقوط کنند این روایت است “الرَّجُلَ يَتَكَلَّمُ بِكَلِمَةٍ لا یلقی لها بالاً فَيَهْوَى فِي جَهَنَّمَ مَا بَيْنَ السَّمَاءِ وَ اَلْأَرْضِ” (یعنی گاهی انسان کلمه ای به زبان خود می آورد و به تبعات آن توجه نمی کند در نتیجه به اندازه فاصله زمین و آسمان سقوط می کند) می بینید که در روایات هم از کلمه صحبت می کنند یعنی کلمه حرمت دارد.

آیت الله عاملی تصریح کرد: گاهی انسان قلم برمی‌دارد و کلمه‌ای می‌نویسد اما دقت نمی‌کند که چه می‌نویسد یعنی قلباً دقت نکرده و به اندازه زمین و آسمان با همان یک کلمه سقوط می‌کند.

در روایت است اگر شخصی یک شخص دیگر را بیازارد ولو به “شطر کلمه”در قیامت بر پیشانی او خواهند نوشت ” هذا آیس من رحمه الله “شطر کلمه یعنی مثلاً عرض می‌کنم که خدای نکرده به کسی می‌خواهید بنویسید: نفهم! وقتی نون نفهم را نوشته‌اید و هنوز بقیه را ننوشته‌اید به این می‌گویند شطر، آن نون کافی است تا کل ابدیت شما را ویران کند خدای ناکرده تهمت و بهتان تحقیر یا خراب کردن جایگاه انسانی از همین قسم است.

وی افزود: می‌گویند شبلی به جنگ رفت و موقع برگشت گفت افسوس که من شهید نشدم، نفس گفت: کاش شهید می‌شدی! چون اگر شهید می‌شدی یک بار تمام می‌شدی، اما تو هر روز مرا می‌کشی! یعنی با ریاضت هایی که می‌کشی و با مخالفت هایی که با من می کنی هر روز و لحظه به لحظه جان مرا می گیری، آن کس که جایگاه اجتماعی خود را به خاطر نشر یک دروغ یا تهمت از دست می‌دهد، او هر لحظه می میرد! بنابراین وقتی خبرنگاری، قلم به دست می‌گیرد باید نهایت حساسیت را داشته باشد که می‌خواهد چه چیزی بنویسد.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: قضیه بعدی که در موضوع خبرنگاری خیلی مهم است موضوع حریت است  خبرنگاران در میان ملت حلقه واسط برای انعکاس مشکلات ، افکار ، حساسیت های مردم و واقعیت ها هستند و تحقق این موضوع احتیاح به حریت کامل دارد حریت در عرصه های مختلف . خبرنگار بایستی در تعصب حر باشد، یعنی به این جناح سیاسی و آن جناح سیاسی تعصب نداشته باشد حال و هوای جناح ها در قلم او مراعی نباشد در برابر شندگاز دنیا حریت داشته باشد یعنی این طور نشود که خدای ناکرده ارباب قدرت به سراغ او بیاید و پول خوبی به او بدهد که فلانی را تقویت کن و یا اینکه فلان کس دیگر را تضعیف کن! می‌گویند بایزید بسطامی رفت گردو بخرد، گردو فروش او را شناخت و سریعاً به خادم گفت: به آقا گردوهای خوب بدهید! بایزید بسطامی عبا را بر سر خود کشید و گردو نخرید گفت من علم خود را به گردوی خوب نمی‌فروشم!

ایشان اضافه کردند: شرافت شغل خبرنگاری نباید به هیچ چیزی فروخته شود  اگر کسی با اخلاص به این عرصه وارد شود و با خلوص کاری انجام دهد لحظه به لحظه او عبادت محسوب می‌شود. این فضیلت ، ثواب و اصلاح را نباید فروخت مثلاً الان منطقه ای آب ندارد و در ۲۴ ساعت، دو ساعت آب آنجا وصل می‌شود و گرفتاری فوق العاده ایجاد شده است خبرنگار عزیزی آن موضوع را مطرح می‌کند و با این طرح و پیگیری، مسئولان متوجه می‌شوند و مسئله حل می‌گردد و جمع زیادی از خطر نجات پیدا می کنند  اولین چیزی که خداوند در آخرت ثواب می‌دهد سیراب کردن تشنگان است یا در جایی یک خطر فرهنگی جامعه را تهدید می‌کند و به لایه‌های پنهان جامعه رسوخ کرده است و امکان دارد در آینده از جای خطرناکی سر درآورد خبرنگاری این تهدید را بررسی و با یک گزارش حلال مشکلات می گردد.

آیت الله عاملی افزود: اگر حریت نباشد اخبار و گزارشات دروغ وارد چرخه رسانه می‌شود گاهی یک رسانه ۲ میلیون عضو دارد، یعنی ۲ میلیون غیبت به یک باره منتشر شد! ما یک کتابی نوشته ایم “نه بخشش نه جبران؛ مصیبت و خسران” گناهانی که در زمان ما نه امکان بخشش دارد و نه امکان جبران آنها را جمع کرده ایم. مثلاً شخصی نقب به بیت المال زده است از کجا یک ملت را پیدا خواهد کرد و حلالیت خواهد گرفت؟ خداوند خواهد فرمود برو صاحبان حق را پیدا کن اما او عاجز خواهد ماند. در قیامت یک غیبت را نمی‌شود حل کرد کجا رسد صدها هزار غیبت که در یک لحظه با حرکت یک قلم محقق می شود  حساسیت دین ما نسبت به آبروی افراد و اشخاص و جایگاه اجتماعی آنها بسیار بالاست . بنده یک ماه رمضان کلاً در خصوص حساسیت‌های دین اسلام صحبت کردم دین ما به چه چیزهایی حساس است؟ اگر کسی می‌خواهد زیبایی‌های دین ما را بداند به آن حساسیت‌ها نگاه کند؛ دین ما به آبروی افراد حساس است، به بیت المال، مال حرام و عزت انسان ها حساس است. در دنیا هیچ کسی مانند امام حسین(ع) برای عزیز ماندن و برای مفهوم عزت هزینه پرداخت نکرده است ، حضرت همه داشته های خود را پرداخت کرده و فرموده ” و لکم‌فیه اسوه” شما هم به دنبال من بیایید.

پس حریت بزرگ این است که اولاً تعصب وجود نداشته باشد در علت حرمت تعصب در روایات آمده که شخص متعصب “شرور” قوم خود را بر “افضل” قوم دیگری مقدم می کند! ثانیاً اسیر اعتبارات مادی نباشد خدای ناکرده اگر دنیا از جایی چشمک زد به آن اعتنایی نکند.

 بعضی خبرنگاران به دنبال سوژه‌های خاص هستند یعنی  سوژه فراگیر چون این فراگیری برای او یک امتیاز محسوب می‌شود، می گوید من خبری را کار کردم که به تعبیر رسانه‌ای‌ها مثل بمب منفجر شد! این موضوع نیز می تواند حریت را خراب کند گاهی یک خبر با مصالح کلان جامعه همخوانی ندارد به عنوان مثال  اخیراً یک حادثه ای توسط دو شرور در جایی اتفاق افتاد خبر آن بسیار فراگیر شد اما انعکاس آن موجب بدبینی عظیمی در کشور نسبت به یک استان توریستی شد و رسانه های معاند نیز به نحو کامل از آن بهره برداری کردند در حالی که راحت می‌شود چنین موضوعاتی را از طریق قضایی به طور کامل حل کرد

این حادثه که اخیراً در استان ما اتفاق افتاد، مشابه آن بارها و بارها در سایر استان ها اتفاق می افتد اما خبر آن منعکس نمی شود از این روی شایسته است در انعکاس این گونه اخبار بر عطش تشخص غالب بیاییم و در انعکاس آن دقت بیشتری داشته باشیم .

وی در شرط سوم عنوان خبرنگار آرمانی گفت: شرط سوم تخصص و داشتن اقتدار بر ترکیبات فاخر و قدرت بالای انعکاس صحیح است. عزیزان من، هم در ترکیب و هم در کلمات و هم در امانت داری باید دقت کامل داشته باشید گاهی عزیزان خبرنگاران از مدیران رسانه گریز گلایه می کنند این گلایه کاملاً به جاست ولی گاهی مدیر بیچاره با تجربیاتی که در گذشته داشته از سوء انعکاس می ترسد گاهی مدیری مطلبی مطرح کرده اما طرح آن  مطابق با واقع نبوده و پشیمانی بزرگی درست کرده است دیده شده که بعضاً حرف‌هایی نوشته شده که به زبان او نیامده است! رسانه های معاند هم به شدت روی موارد خطا حساس هستند. یک خبرنگار باید از بار معنوی و حقوقی کلمات اطلاع کامل داشته باشد.

به عنوان مثال در ماجرای ملوانان آمریکایی ممکن است بگوییم ملوانان آمریکایی اعتراف کردند و ممکن است بگوییم اظهار کردند وقتی می گوییم اعتراف کردند معنای آن این است که جبری و فشاری در کار بوده است در نتیجه اظهارات آنها هیچ ارزشی ندارد؛ بار معنایی ، مستلزمات و مستتبعات کلمات خیلی عجیب است.

در چنین شرایطی باید خبرنگار ثروت لغوی و ادبی بسیار بالایی داشته باشد و بر ترکیبات فصیح مقتدر باشد یک مفهوم را در قالب قالب های بسیار متعدد می توان بیان کرد . در عربی می‌توانم بگویم انت ضائق، انت تضیق، انت تتضیق،  اما قرآن می گوید لعلک ضائق به صدرک ؛ این که تشخیص بدهیم که کدام کلمه در کجا استفاده شود یک هنر بزرگ ادبی است .

صاحب بن عبّاد که ادیب  بسیار بزرگی است می گوید ” ما اطربنی” چقدر لذت بردم که دیدم در جایی خداوند فرموده شکور و نفرموده شاکر یک مقاله‌ای نوشته‌اند” الکلمه فی القرآن عاشقه لمکانها” کلمه در قرآن به مکان خود عاشق است یعنی نمی توان جا به جا کرد یا برای آن بدیل آورد از این رو لازم است یک رسانه بزرگ قوی‌ترین افراد را برای انعکاس اخبار و حوادث استخدام کند و بالاترین پول را نیز به او پرداخت کند در این زمینه لازم است توسط وزارت ارشاد کلاس‌های تخصصی برگزار گردد و مدرک معتبر صادر گردد بعضی از رسانه ها دنبال کننده میلیونی دارد این گونه رسانه ها از آن جا که در پایتخت حضور دارند گاهی تصور می شود که در استان ها نمی توان چنین کار ارزشمندی را سامان داد در حالی که اگر کار به صورت تخصصی پیش برود هیچ فرقی نمی کند که یک نفر از تهران رسانه ایجاد کند یا از اردبیل ، مهم این است که  دقت کنیم آنها از چه راهی و از چه مسیری وارد شده‌اند که تبدیل به رسانه ملی گشته اند؟ الان “رای الیوم” جز بزرگترین رسانه‌ و بزرگترین روزنامه اینترنتی دنیاست  سردبیر آن”باری عطوان” فلسطینی است و در مدیریت و فصاحت هیچ کم ندارد از قلم او شاهکار می‌بارد دنیا به سایت او نگاه می‌کند من به تحلیل برخی از رسانه‌های داخلی که مراجعه می کنم می‌بینم که بعینه تحلیل‌های اوست.

وی ادامه داد: او چگونه توانسته کاری کند که رئیس جمهورها، نخست وزیرها ، وزراء ، سیاست مداران و شخصیت های برجسته فرهنگی به رسانه او توجه کنند؟ الان در روزگار معاصر دیگر مکان مطرح نیست که رسانه‌ای از اردبیل راه اندازی می‌شود یا از تهران.مرحوم شوشتری قاموس را در شوشتر نوشته است و حوزه علمیه قم را ندیده است اما کل مجتهدان حوزه علمیه جیره خوار سفره علمی او هستند او چقدر خلاقیت داشته است!  همه باید دست به دست بدهیم تا ببینیم چه راهکاری وجود دارد که روزنامه اینترنتی قدرتمندی در سطح استان داشته باشیم که حتی بتواند دنیا را تسخیر کند. الان تلویزیون‌های اینترنتی اگر راه اندازی شوند کارهای با عظمتی می‌توان با آن ظرفیت انجام داد گاهی پادکست‌هایی تولید می‌شود که مطالب بسیار فاخری در آن وجود دارد مطالب تاریخی، شعر، بیوگرافی شعراء و عرفا و… را به قدری به زیبایی طرح می‌کنند که افراد در طول زمان مسافرت خود و در خودرو به آنها گوش می‌کنند و خسته‌ هم نمی‌شوند همه این ها محصول زحمت کشیدن‌ و داشتن سلیقه است در این باب اگر عزیزان نظری دارند و اگر کمکی از دست ما بر می‌آید تا بتوانیم چنین حرکت‌هایی را به نام استان اردبیل ایجاد کنیم ما هم در خدمت شما هستیم.

آیت الله عاملی ضمن تاکید بر نشر نکات اخلاقی در رسانه ها خاطر نشان کرد: چه ایرادی دارد در کنار انتشار خبرهای خود، سوژه‌های اخلاقی هم کار کنید و با قصه ها و نکته‌های اخلاقی پیام های مهمی را به جامعه تزریق کنید مثلاً در متون اخلاقی آمده  زمانی نوجوانی با چرخ خود با یک پیرزن تصادف و فرار کرد پیرزن که بسیار باهوش بود به زمین افتاد و در آن حال داد زد افتاد، افتاد ! نوجوان با شنیدن این نداء فوراً دور زد و برگشت تا ببیند چه چیزی افتاده است! پیرزن گفت: نگرد! نگرد! نمی‌توانی پیدا کنی! مردانگی و جوانمردی تو افتاده است که مرا مضروب و سپس فرار می‌کنی!

یا اینکه روزی یک دزد به یکی از عشایر پاک دل در ییلاقات گفت: اسب خود را به من بده خسته شده ام، مقداری هم با اسب بروم، اسب را گرفت و فرار کرد! هنگام فرار عشایر او را صدا کرد و گفت اسب مرا ببر،اما به کسی نگو که اسب را این گونه از من گرفته ای گفت: چرا؟ پاسخ داد:” لئلا یموت السخاء فی الصحراء” ! می خواهم جود و سخا در بین عشایر از بین نرود.

و یا اگر در اینترنت بنویسید “درخت بخشنده” داستان آن را برای شما می‌آورد که ۲۰ سال پیش فیلم آن را نیز ساخته‌اند، کودکی در زیر درخت بازی می‌کرد و از آن آویزان می‌شد و از میوه آن استفاده می‌کرد بعد از مدتی از آن کودک خبری نمی‌شود آن درخت خیلی ناراحت می‌گردد که این کودک کجا مانده است؟

بعد از مدتی می‌بیند آن کودک بازگشت اما این بار افسرده و اندوهگین است! می‌پرسد چرا اینگونه هستی؟ چرا دیگر از من آویزان نمی شوی؟ پاسخ می‌دهد: دیگر زمان بازی کردن من تمام شده و به دنبال شغل هستم! درخت می‌گوید بیا تمام میوه‌های من را بردار و برای خودت سرمایه ای درست کن اما غمگین نباش،ولی مرا تنها نگذار او می‌رود مشکل خود را با میوه درخت حل می کند اما باز خبری از وی نمی‌شود.

بعد از مدتی دوباره می‌آید ولی باز غمگین است درخت با دیدن او خوشحال می‌شود و می‌گوید دلم می‌خواهد همیشه نزد من بیایی و از من آویزان شوی چرا این گونه ناراحت هستی ؟ او می‌گوید زمان ، زمان بازی کردن کودکانه نیست من الان لازم است که خانه‌ای درست کنم و پول ندارم، درخت می‌گوید بیا شاخه‌های من را قطع کن و برای خودت خانه درست کن! اما باز هم پیش من بیا من می‌خواهم تنها نباشم وقتی تو اینجا هستی خاطرات زنده می‌شود.

خلاصه بعد از مدتی دوباره غمگین پیش درخت می‌آید درخت می‌گوید باز چرا غمگین هستی؟ می‌گوید من پیر شده ام و حوصله هیچ چیزی ندارم، فقط یک جای راحت می‌خواهم که آنجا دراز بکشم،  می‌گوید میوه‌ای ندارم که به تو بدهم شاخه‌ای هم ندارم به تو بدهم فقط ریشه‌های من که از زمین بیرون زده و برجسته است برای تو جای نشستن است بیا و آنجا بنشین و استراحت کن اما غمگین نباش.

وی ادامه داد: الان می‌دانید چقدر درخت جنگل قطع می‌شود اکنون یک سوژه‌ای شروع و آن را با شما کار کنیم که من در آن به بن‌بست رسیده ام در حال حاضر یک درخت می تواند ۲۰ میلیون تومان ارزش داشته باشد اگر زغال کنند چند برابر می‌شود و هر کس نمی تواند از این ثروت مفت صرف نظر کند در نتیجه بهترین ثروت کشور در معرض غارت قرار می گیرد و در دراز مدت کشور با یک فاجعه وحشتناک مواجه می شود راهکار چیست؟ وقتی به اداره منابع طبیعی مراجعه می شود جواب می‌دهند که با نفرات محدود و بودجه محدود امکان حفاظت از جنگل‌ها در جهت پیشگیری از قطع درختان وجود ندارد جنگل استان اردبیل با جنگل های دنیا متفاوت است در نقطه‌ای که شرجی جنگل‌های گیلان تمام می‌شود جنگل اردبیل شروع می شود.یعنی یک منطقه سحرآمیز با هوایی که اکسیژن خالص است به طور امانت در دستان ماست، به طور طبیعی اهل روستا به دنبال مرتع هستند و می‌گویند درخت چه عایدی برای ما دارد؟ در نتیجه بعضی از آنها می‌خواهند جنگل‌ها را قطع و به مراتع تبدیل کنند! من خودم به همراه مسئولان منابع طبیعی در فندقلو تعداد زیادی درخت فندق کاشته ام.اما یکی را هم نگذاشتند باقی بماند! چرا؟ چون وقتی درخت باشد مرتعی وجود ندارد! یک زمان جنگل های نمین متصل به خود اردبیل بود در غائله مغول اردبیل شکست نخورد و محکم جنگ کرد و جنگل بود که جان مردم را صیانت کرد اما الان متاسفانه فاصله جنگل و اردبیل را می دانید که چه قدر است.

آیت الله عاملی در پایان گفت: در بحث ویلاسازی و زمین خواری با قدرت رسانه می توان کاری کارستان کرد مگر می‌شود بالای کوه جزو مستثنیات باشد؟ من در حیرتم که قله کوه چگونه عنوان مستثنیات می گیرد؟ در بالاترین نقطه کوه پرسیدم این ویلا را چطور درست کرده‌اید؟ گفتند با عنوان مستثنیات! در حالی که عکس های هوایی مبین همه چیز است ، در این باب ممکن است با قدرت رسانه کارهای بزرگی انجام داد در این گونه مباحث جایگاه خبرنگار خود را نشان می‌دهد و معلوم می شود که قلم و کلمه چقدر قدرت دارد.

لینک کوتاه :

darolershad.org/?p=21877

جدیدترین عناوین خبری

پربازدیدترین خبرها

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

یک پاسخ ارائه کنید