جستجو
جستجو
تغییر سایز-+=

یکی از اجزای قیامت و محشر سوال است

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، آیت الله سید حسن عاملی در خطبه اول نماز جمعه ۲۶ مرداد ۱۴۰۳ در تبيين حقيقت تقوا اظهار داشت: تقوا به این می‌گویند که عاملی از درون مانع چموشی انسان در برابر اراده حضرت حق و اضاعه حقوق انسان ها گردد. همیشه و در همه جا پلیس وجود ندارد و همیشه ممکن نیست با دستگاه قضا بر اساس قانون متخلف را گرفتار کرد چون متخلف می تواند به راحتی قانون را دور بزند و هم چنین ممکن است کسانی که مسئولیت های خطیر یا امضای طلایی دارند به راحتی با پول خریده شوند.

تا زمانی که یک ملکه مانعه در درون آدمی وجود نداشته باشد تا او را از محارم الهی باز دارد و همچنین تا زمانی که سپری از درون نقش حفاظت و بازدارندگی ایفا نکند انسان قطعاً نمی‌تواند سالم از این عالم خارج شود “إنّ تَقوَى اللّه ِ حَمَت أولياءَ اللّه ِ مَحارِمَهُ”(تقواى خدا، دوستان خدا را از ارتكاب حرام هايش نگه داشت) کلمه “حمت” به معنی “منعت” می باشد.

خداوند هنگامی که ما را به این دنیا فرستاد، فرمود: بروید اما سالم برگردید. “وَأَنَّ إِلَى رَبِّكَ الْمُنْتَهَى”(و اینکه کار خلق عالم به سوی خدا منتهی می‌شود) “إِنَّ إِلَىٰ رَبِّكَ الرُّجْعَىٰ”(محققا انسان ها در حال باز گشت به سوی پروردگار تو هستند.)

سیل جمعیت کاروان از یک طرف به دنیا وارد و از طرف دیگر از دنیا خارج  می شوند اما حقیقتی تلخ است که اکثریت کاروان، وارد مهالک شده و سالم به مقصد نمی‌رسند و با پشیمانی وحشتناک از دنیا خارج می شوند خداوند در بیان این حقیقت تلخ می‌فرماید: “وَلَقَدْ صَدَّقَ عَلَيْهِمْ إِبْلِيسُ ظَنَّهُ فَاتَّبَعُوهُ إِلَّا فَرِيقًا مِنَ الْمُؤْمِنِينَ”(و شیطان گمان باطل خود را درباره مردم، سخت به صدق و حقیقت رساند، پس جز فرقه کمی از اهل ایمان همه پیرو او شدند.)

خداوند می فرماید آن طور که ابلیس پیش بینی کرده بود که بسیاری از این‌ها را اغوا و به تله خود خواهم انداخت همان گونه شد و اکثریت را از کاروان صالحان جدا و به جرگه طالحان ریخت و آنها از صحرای برهوت سر در آوردند .

سلامتی کاروان منوط به این بود که انسان ها از درون واهمه قدسی داشته باشند به همین جهت قرآن از تقوا با عنوان توشه یاد می کند انسان ها با همین توشه سالم زندگی می کنند و به طور سالم از دنیا خارج می شوند انسان در این سفر سخت از عقبه‌های زیادی عبور خواهد کرد. به تعبیر امیر المومنین(ع)” فَإِنَّ أَمَامَكُمْ عَقَبَةً كَئُوداً وَ مَنَازِلَ مَخُوفَةً مَهُولَةً لَا بُدَّ مِنَ الْوُرُودِ عَلَيْهَا وَ الْوُقُوفِ عِنْدَهَا.”( در این سفر در برابر شما گردنه های بسیار سخت و منزل های خوفناک و هولناک وجود دارد منازلی که باید به آنها وارد شد و باید در آن منازل به سوالات مامورین الهی جواب داد)

 خداوند متعال سوال خواهد کرد یکی از اجزای قیامت و محشر سوال است از پیامبران و امت سوال خواهد شد حتی خداوند از پیامبر(ص) ما هم سوال خواهد کرد. “وَإِنَّهُ لَذِكْرٌ لَكَ وَلِقَوْمِكَ وَسَوْفَ تُسْأَلُونَ” ( و قرآن برای تو و (مؤمنان) قومت شرف و نام بلندی است، و البته همه شما مورد سوال قرار خواهید گرفت (که با قرآن چه کردید؟) یعنی ای پیامبر تو و امت تو را به پای سوال خواهم کشید.

خداوند مدام خواهد فرمود:”قفوهم” و با هر بار تکرار عده‌ای دق خواهند کرد: “قفوهم” یعنی او را نگه دارید این فرد باید حساب و کتاب پس بدهد از هر چیزی سوال می کنند حیطه سوال بسیار وسیع است.

چرا با همسایه آن گونه رفتار کردی؟ چرا با نگهداری سگ  در خانه حیوان بیچاره را حبس و آرامش زندگی را از آنها سلب کردی ، یعنی این حق ساده را درک نکردی که در زندگی مدنی باید مسئولیت مدنی داشت و نباید موجب اذیت و آزار دیگران شد؟ در اداره کارمندی بودی و مسئولیت داشتی که با ارباب رجوع با نهایت اکرام برخورد کنی اگر حقوق تو کم بود، این مجوزی برای اذیت و آزار  ارباب رجوع نبود از امانت ها سوال می کنند می گویند در اینجا بایست تا ببینیم امانت را چگونه اداء کرده ای؟ این است معنی آیه ” إِلَىٰ رَبِّكَ يَوْمَئِذٍ الْمُسْتَقَرُّ” (آن روز  انسان جهت پاسخ  گویی  باید در برابر خداوند استقرار یابد.)

آیه “قِفُوهُمْ  إِنَّهُمْ مَسْؤولُونَ” (و (در موقف حساب) نگاهشان دارید که در کارشان سخت مسئولند.) از جمله آیاتی است که با آنها قطعاً در انسان سالم وحشت شکل می‌گیرد! سوال می شود چیزی که به آن یقین نداشتی چرا به زبان آوردی یا به دیگران ارسال کردی یا به آن در فضای مجازی تایید زدی؟خداوند متعال بارها فرموده وقتی حرف می‌زنید یا تصمیمی می‌گیرید به یقینیات اکتفا بکنید؛ و الا حرف نزنید باید از یک منبع معتبر و موجه و محکمه پسند انسان یقین کند که فلان حرف درست است سپس آن را به زبان بیاورد در روزگار ما سخن‌ها، گزاره ها ، اخبار دروغ همه جا را گرفته است وای به حال کسی که آنها را به زبان بیاورد یا به کسی  فوروارد کند سوال خواهد شد  چرا فرستادی؟ چرا نوشتی؟ در یکی از مواقف آخرت خداوند جلوی انسان را به خاطر این آیه خواهد گرفت “وَلَا تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولَئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْئُولًا” (و (ای انسان) هرگز آنچه را که بدان علم و اطمینان نداری دنبال مکن که چشم و گوش و دل همه مسئولند.)

گفته خواهد شد بیایید و حساب گوش خود را پرداخت کنید، حساب زبان و دهان خود را پرداخت کنید حساب قلب خود را پرداخت کنیدچرا هر حب و بغضی را به دل خود راه دادی ؟ از امامت و از رهبریت سوال خواهد شد.

خداوند رهبری با این عظمت نصیب ما کرده است اگر شکر آن را به جای نیاوریم سوال خواهد داشت. خداوند قسم خورده که از تمام اموری که در زندگی انجام دادید سوال خواهم کرد از جمله از امام عادل که در راس آن معصومین قرار دارند سوال خواهد شد خداوند فرموده: “ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ” (آن گاه در آن روز از نعمتها شما را باز می‌پرسند)

در این آیه خداوند قسم می‌خورد که از نعیم سوال خواهم کرد آیا نعیم سیب زمینی است؟ آیا گوجه و خیار است؟ عیب است خداوند گوجه را بدهد و سپس بگوید بیایید حساب گوجه را بدهید!

به امام رضا علیه السلام عرض کردند خداوند اینجا قسم می‌خورد که از نعیم سوال خواهد شد مراد از نعیم چیست؟ حضرت فرمود: عامه چه می‌گویند؟ راوی عرض کرد: عامه می‌گویند اینکه هوا سرد باشد و آب خنکی برای انسان فراهم شود از این آب خنک سوال خواهد شد یا اینکه در نهایت  گرسنگی بودیم و طعامی پیدا کرده‌ایم از آن سوال خواهد شد، حضرت فرمود: اگر خود شما میهمانی بدهید، از یقه میهمان گرفته و از او سوال می‌کنید؟ که خداوند هم سوال کند!عرض کرد: پس معنای آن چیست؟ حضرت فرمود: رهبریت صالح و امام.

بله! از امام معصوم و امام عادل سوال خواهد شد.اگر انسان ها در این موضوع به وظیفه خود عمل بکنند تمام نعمت ها در مسیر خود مورد استفاده قرار می گیرد و دیگر احتیاجی به سوال از آنها نیست روز قیامت گفته خواهد شد شخصیتی مانند امام حسین(ع) در اختیار شما بود سهم شما از او چه بود ؟

سراسر زندگی ما پر از عهد است و در ساحه ابدیت از عهد سوال خواهد شد ازدواج کرده‌اید عهد است معامله کرده‌اید عهد است، امضا زده و ضامن شده‌اید عهد است، خداوند بارها می‌فرماید از عهد سوال خواهم کرد چرا معامله را به خاطر بالا رفتن قیمت دبه کردی؟

وقتی ازدواج کرده اید زیر بار تعهد رفته اید تصمیم دل به خواهی و یک طرفه دیگر معنا ندارد اینجا زندگی یک شخص مطرح است آتش بزنی آتشت می زنند خیانت بکنی خیانت در نسلت می افتد و در یک کلمه “کما تدین تدان” یعنی هر طور با مردم معامله بکنی همان معامله بر سر تو خواهد آمد بنابراین از عهد ازدواج سوال خواهد شد که آیا حقوق شریک زندگی خود را رعایت کردی؟انگار خداوند به کسانی که با نهاد مقدس خانواده بازی می کنند می فرماید: “وَأَوْفُوا بِالْعَهْدِ  إِنَّ الْعَهْدَ كَانَ مَسْئُولًا” (به عهد خود باید وفا کنید که البته (در قیامت) از عهد و پیمان سؤال خواهد شد.)

معاهده بر دو قسم است یک بار با همدیگر معاهده داریم یک بار هم با خداوند معاهده داریم اینکه می‌گویید: “اسلمت لک یا رب العالمین” و یا می گویید: “آمنت بک یا رب العالمین” این ها معاهده با خداوند است.یعنی تمام احکام تو را پذیرفته ام احکام حجاب،ربا، زنا، حق الناس  و… را پذیرفته ام  خداوند در قرآن می فرماید:”وَكَانَ عَهْدُ اللَّهِ مَسْئُولًا”(و از عهد خدا پرسش خواهد شد.) از این عهد  بزرگ سوال خواهد شد

 یا مکن با پیل بانان دوستی

یا بنا کن خانه ای در خور پیل

یا مسلمان نمی‌شدی و یا حالا که شده‌ای باید نسبت به دین و احکام دین مثل حجاب، عفت،حیا و… غیرت داشته باشی.

 دو خطبه راجع به عنصر سوال در روز ابدیت صحبت کردیم آیه ها خوانده شد ، روایاتی بیان گردید حالا در ادامه همان بحث می گوییم پیامبر گرامی اسلام فرمود: ” أنا أوّلُ وافِدٍ علَى العَزيزِ الجَبّارِ يَومَ القِيامَةِ و كِتابُهُ و أهلُ بَيتي ثُمّ اُمَّتي ، ثُمّ أسألُهُم: ما فَعَلتُم بكِتابِ اللّه ِ و بأهلِ بَيتي ؟ .حديث “( نخستين كسى كه روز قيامت بر خداى عزيز جبّار وارد مى شود، من هستم و كتاب او و اهل بيت من و سپس امّتم. آنگاه از آنان مى پرسم كه با كتاب خدا و اهل بيت من چه كردند.)

می فرماید اول کسی که از قبر برمی‌خیزد من هستم اول کسی که به محشر وارد می شود من هستم  بعد از من کتاب من و سپس عترت من و در آخر امت من در آن لحظه خودم از امتم سوال خواهم کرد. سوال کننده خود رسول خدا(ص) است وای به حال کسی که  از امت آن حضرت باشد ولی در برابر سوال او جز رو سیاهی جوابی نداشته باشد .

پیامبر(ص) سوال خواهد کرد که با کتاب من چه کردید؟ با عترت من چه معامله ای کردید؟ چرا به قرآن دل بخواهی عمل کردید چرا جزو ” الَّذِينَ جَعَلُوا الْقُرْآنَ عِضِينَ ” ( آنان که قرآن را (به میل خود و غرض فاسد خویش) جزء جزء و پاره پاره کردند (بعضی را قبول و بعضی را رد کردند). رسول خدا(ص) خواهد گفت شما هم کتاب مرا و هم عترت مرا تقطیع کردید رسول خدا(ص) از امت خود سوال خواهد کرد با چه استدلالی عترت مرا زیر سم اسب ها پاره پاره کردید ؟ سوال خواهد کرد که چرا عترت من همه به دست شما شهید شدند “مَا مِنَّا إِلَّا مَقْتولٌ شَهِیدٌ”(به‌معنای هیچ یک از ما نیست مگر این که کشته و شهید می‌شود) هیچ کس بدون سوال از عقبات آخرت رد نمی شود و حیطه سوال هم وسیع است انسان با ملاحظه وسعت سوال در حیرت می‌ماند که کار او در آن عرصه وحشتناک به کجا منجر خواهد شد؟ از ذره کوچکتر نداریم اگر از ذره کوچکتر داشتیم خداوند آن را پیدا می‌کرد و می‌آورد”  وَمَا يَعْزُبُ عَنْ رَبِّكَ مِنْ مِثْقَالِ ذَرَّةٍ فِي الْأَرْضِ وَلَا فِي السَّمَاءِ وَلَا أَصْغَرَ مِنْ ذَلِكَ وَلَا أَكْبَرَ إِلَّا فِي كِتَابٍ مُبِينٍ ” (و هیچ چیز به وزن ذره‌ای در همه زمین و آسمان از خدای تو پنهان نیست و کوچکتر از ذره و بزرگتر از آن هر چه هست همه در کتاب مبین حق (و لوح علم الهی) مسطور است.)

خداوند می‌فرماید اگر یک ذره‌ای در صخره و یا هر کجا باشد آن را نیز پای ترازو می آورد این سخن تماماً حکمت است و لذا لقمان حکیم به فرزند خود می گوید” يَا بُنَيَّ إِنَّهَا إِنْ تَكُ مِثْقَالَ حَبَّةٍ مِنْ خَرْدَلٍ فَتَكُنْ فِي صَخْرَةٍ أَوْ فِي السَّمَاوَاتِ أَوْ فِي الْأَرْضِ يَأْتِ بِهَا اللَّهُ  إِنَّ اللَّهَ لَطِيفٌ خَبِيرٌ “( ای فرزندم، خدا اعمال بد و خوب خلق را گر چه به مقدار خردلی در میان سنگی یا در (طبقات) آسمان‌ها یا زمین پنهان باشد همه را (در محاسبه) می‌آورد، که خدا توانا و آگاه است. ) معنای این سخن این است اگر به اندازه ذره‌ای دلی را شکسته‌اید به اندازه ذره‌ای حرام خورده‌اید آن را هم به محشر خواهند آورد همین آیه با آن محتوای وحشتناک  کافی است که تماماً اوقات تو را از صبح تا شب مشغول کند و کاری کند که نه شب داشته باشید و نه روز! خوب فکر کنید.

یکی از ائمه ما به درخواست یک شخص گرفتار به استاندار اهواز نامه نوشت تا کار آن بیچاره را حل کند سپس در آخر نامه افزود:”والله سائلک حتی عن الذّره و الخردل”!

خداوند از شما که استاندار، امام جمعه و مدیر شده‌اید سوال خواهد کرد حتی به اندازه ذره و دانه خردل؛ اگر هزار ذره و خردل به ترازو گذاشته شود ترازو اصلاً تکان نمی‌خورد خدایا این چه حساب و دقتی است؟ حالا متوجه شدید که چرا در پای حساب انسان هایی که با توشه غفلت و گناه به محشر آمده اند می گویند حاسبونا و لو الی النار یعنی خدایا ما را ولو به جهنم ببری، ببر ولی از این محاسبه خلاص کن!

حیطه سوال بسیار وسیع است سوال خواهد شد در کجا زندگی می کردید؟ چرا آن شهر یا آن روستا را انتخاب کردید چرا فلان حیوان را اذیت کردید؟ از همه این ها و نظائر آنها سوال خواهد شد به تعبیر امیر المومنین(ع)”إنَّکُم مَسؤولونَ حَتَّی عَنِ الْبِقاعِ وَ الْبَهائِمِ.” ( قطعا شما مسئول هستید حتی در مورد زمین‌ها و چهارپایان.)

پیامبر(ص) می‌فرماید: یک خانم فقط به خاطر گربه به جهنم رفت چون گربه را حبس کرده بود و آن حیوان از شدت گرسنگی گیاهان را می‌خورد.”دخلت امرأة النّار فی هرّة ربطتها فلم تطعمها و لم تدعها تأکل من خشاش الأرض “

از امانت سوال خواهد شد فرزند شما امانتی در دست شماست مسئولیت و بیت المال امانت است از زکات سوال خواهد شد بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان زکات استان ما است اما به زحمت ۲۴ میلیارد جمع می‌شود تمام این حبس کنندگان زکات با پشیمانی از دنیا خواهند رفت و بعد از مرگ اول حرفی که خواهند زد این است که خدایا ما را به اموال خود برگردان اما در آن دستگاه هزل و شوخی نیست همه چیز جدی است به تعبیر رسول خدا(ص) “انه و الله الجد لااللعب الحق لا الکذب”

بسیاری از انسان ها قطعاً و قطعاً با پشیمانی از دنیا می‌روند اگر ذره‌ای زکات در مال شما بماند اگر یک قیراط یعنی هشت جو زکات در اموال کسی منع شود پیامبر(ص) خواهد فرمود وارد امت من نشوید بروید و در امت دیگری محشور شوید”مت یهودیا او نصرانیا”

خوشحال نباشید که این قدر محصول برداشت کرده‌اید از حقوق فقراء سوال خواهد شد خداوند به طوری سوال خواهد کرد که همه آرزو خواهند کرد که ای کاش بیش از قوت لایموت به آنها نمی‌داد” یا لیت لم اوت الا قوتا” ای کاش خداوند در دنیا فقط به اندازه‌ای که شکم من سیر می‌شد به من می‌داد .

دارایی زیاد حساب و کتاب و مسئولیت دارد صاحب مال باید از این حکم سرنوشت ساز مطلع شود چه کسی این حقیقت را به او خواهد گفت که  وقتی ثروت زیادی دارید معنای آن این است که مازاد مال تو نیست خداوند حق دیگران را در پول و مال شما قرار داده است و شما را به عنوان مجرای اراده خود انتخاب کرده است پس هم خوشحال باشید  و هم نگران .

به ماجرای سوال در عرصه ابدیت بر می گردیم حواریون به حضرت عیسی(ع) گفتند شما مرده‌ها را زنده می‌کنید باید کسی را که ما می‌گوییم، زنده کنید! حضرت عیسی(ع) فرمود: هر کسی را بگویید زنده خواهم کرد آمدند بر سر قبری که نشان‌های آن در طول زمان پاک شده بود گفتند این مرده را زنده کنید حضرت عیسی(ع) به برکت اینکه در محاذات خداوند قرار گرفته و به مقام بندگی خاصی رسیده بود می‌توانست هر کاری بکند فرمود: “قم باذن الله” به یک باره دیدند خاک ها کنار رفت و  مردی از درون آن بیرون آمد آن مرد به آنها نگاه می‌کرد و آنها هم به آن مرد نگاه می‌کردند حضرت عیسی(ع) فرمود تو کیستی؟ عرض کرد:” یا نبی الله کنت حمالاً فی الدنیا فحملت حطباً لرجل فکسرت منه خلالاً فاخللت به اسنانی فان مطالب به مذ مت” در دنیا‌حمال بودم برای مردی هیزم حمل می کردم هنگام حمل تکه کوچکی از آن شکستم و دندانم را با آن تمیز کردم از آن روزی که مرده ام جلوی من را گرفته اند و می گویند حساب آن را باید بدهید!

فرزندان خود را به نماز جمعه بیاورید تا این حرف‌ها را بشنوند این طور نباشد که خدای ناکرده قد آنها بزرگ شود اما شخصیت کوچکی داشته باشند.

وحشت قیامت به گونه‌ای است که حضرت ابراهیم می‌فرماید:”لا ارید الا نفسی”خدایا به غیر از خودم هیچ چیز نمی‌خواهم! خدایا مرا نجات بده! هیچ چیز نمی‌خواهم همه چیز را فراموش می‌کند. این ریشه قرآنی دارد در قرآن می خوانیم” يَوْمَ تَأْتِي كُلُّ نَفْسٍ تُجَادِلُ عَنْ نَفْسِهَا وَتُوَفَّىٰ كُلُّ نَفْسٍ مَا عَمِلَتْ وَهُمْ لَا يُظْلَمُونَ”  (یاد کن بر امت) آن روزی که (از شدت ابتلاء و سختی) هر نفسی می‌آید در حالی که (برای رفع عذاب) به جدل و دفاع از خود برمی‌خیزد، و هر کس را به جزاء عمل او کاملا می‌رسانند و بر آنها ستم نمی‌کنند.)

هر کجا یک ویلا یا ماشین گران قیمت یا … دیدید که شما را وسوسه کرد آنجا زود خطاب به خداوند عرض کنیدخدایا “لا ارید الا نفسی” خدایا جز خودم هیچ چیزی از تو نمی خواهم نه ویلا نه ماشین! خدایا جانم را می‌خواهم من را سالم از این مهلکه خارج کن که هر کس سالم خارج شود ملائک تعجب می‌کنند که او چگونه از مهلکه دنیا سالم خارج شده است!

بحث ما این است که در قضیه محرم که ده روز عزاداری کرده‌ایم چه چیزی به دست آورده‌ایم؟ انسان عاقل این ها را محاسبه می کند.

اگر با اهل بیت معامله کرده‌اید چه داده و چه گرفته‌اید؟ این‌ها باید روشن شود گفتیم عزاداران سه دسته هستند یک طایفه پیروز شده و سهم بزرگی دریافت کرده اند و دو طایفه شکست خورده و خاسر گشته‌اند.

طایفه پیروز کسانی هستند که به شعارهای حضرت امام حسین(ع) نگاه کرده‌اند به سیرت، سلوک، مرام و حساسیت ایشان توجه نموده  و خود را به حضرت شبیه کرده و با ایشان سنخیت پیدا کرده‌اند. حضرات معصومین بارها فرموده اند: ” اعینونا” خودتان را به ما شبیه کنید. با ما هم سنخ بشوید تا با ما هم نشین گردید.

اینکه امام می‌فرماید: “هل من ناصر” آیا برای شخص خودشان کمک می‌خواستند؟ آیا استنصار شخصی بوده است؟ یا برای دین خداوند نصرت می‌خواستند پس شما هم بعد از عاشورا برای نصرت دین خدا آستین بالا بزنید شما هم برای دین خدا، کتاب خدا و احکام خداوند مبلغ شوید بعد از آن می توان گفت که شما حسینی شدید.

با تاسی به سیدالشهدا(ع) دینداری را در جامعه تقویت کنید بعد حسینی شوید مانند امام حسین(ع) به مظاهر بی‌دینی حساس باشید بعد حسینی شوید عاشق همیشه به خواسته‌های معشوق حساس است امام حسین(ع) به چه اموری حساسیت دارد؟حساسیت امام حسین(ع) در دو جمله خلاصه می‌شود یکی فردی است و دیگری اجتماعی؛ حساسیت فردی این است که حضرت می فرماید: “مَن حاوَلَ أمرا بِمَعصِيَةِ اللّه ِ كانَ أفَوتَ لِما يَرجُو وأسرَعَ لِما يَحذَرُ” (كسى كه با نافرمانى خدا در پىِ كارى باشد ، آنچه را اميد دارد ، بيشتر ازدست بدهد و به آنچه از آن مى پرهيزد ، زودتر گرفتار آيد.)

اگر کار خود را با گناه شروع کردید آن چیزی که می‌خواهید از دست شما خارج خواهد شد و آن چیزی که از آن می‌ترسید با سرعت بسیار به سوی شما خواهد آمد.

حساسیت اجتماعی هم این است که حضرت به کربلا آمده تا امام و رهبری را تعریف کند می فرماید در هرم قدرت باید صالح‌ترین انسان حضور داشته باشد”ما الامامُ الّا الحاکمُ بالکتاب القائم بالقسط الدائن بدین الحقّ الجالِس نَفْسَه علی ذاتِ الله”(امام جز آن که به کتاب خدا حکومت و داوری کند و قیام به قسط و عدل نماید و به دین حق گردن بنهد و خود را وقف راه خدا کرده باشد، نیست.)

به کربلا آمده ام امام را تعریف کنم اجازه ندهید فاسق بر شما تولیت کند اجازه ندهید یک انسان شراب خوار  بر شما تولیت پیدا کند اجازه ندهید بی‌دین ، بی نماز ، قمارباز ، مستبد ، دیکتاتور ، مزدور شیطان بزرگ ، بله قربان گوی قدرت اهریمنی روزگار بر شما تولیت پیدا کند اگر از کربلا سهمی گرفته‌اید در برابر این گونه والیان جائر به پا خیزید و بر حکومت جائرانه او با سکوت خود صحه نگذارید.

اگر می‌خواهید امام را خوشحال کنید و به او توسل کنید سراغ این دو مورد بروید: اول، کار خود را با حرام شروع نکنید خواهر من! دختر من! اگر می‌خواهی زندگی مشترک تشکیل بدهی و به دنبال شریک زندگی هستی اگر از بابت ازدواج نگران هستی و به خاطر آن حجاب  خود را برداشته‌ای امام حسین(ع) می‌فرماید: این امر با کشف حجاب ممکن نیست. ازدواج هم بکنی خیر نمی بینی چون یک کار مقدس را با حرام شروع کردی و در حرام هیچ خیری نیست مصیبت این است که فردی که با حرام دنبال پیدا کردن شریک زندگی است به عزاداری بیاید و در عزاداری به کار حرام خود اقدام کند! عزاداری دفتر ازدواج نیست! عزاداری مجلس خواستگاری نیست! یک مدرسه آسمانی است، یک مدرسه عرشی است، تصفیه خانه بزرگ تاریخ است. اگر شما می‌خواهید کار خود را با حرام شروع کنید تکلیف آن را امام حسین(ع) روشن کرده است .

امام می‌فرماید: با این کار خانواده آرمانی برای شما محقق نمی‌شود! بعد از چند روز برای شما تقاضای طلاق می‌فرستد کسی نقل می کرد که به همسرم گفتم آیا خجالت نمی‌کشی که تقاضای طلاق کرده ای؟ به من پاسخ داد که بعد از جویدن آدامس وقتی شیرینی آن رفت باید آن را دور انداخت! آنجا متوجه خواهید شد که امام حسین(ع) چه فرموده است.

ازدواج بازیچه مثل خانه سازی کودکان نیست که خراب کرد و مجدداً آن را بنا نمود با تخریب آن عرش یعنی کل کائنات می لرزد نهاد خانواده و ازدواج نهاد عفت است پایه گذاری نهاد پایه ریزی نسل سالم و فاخر است بنای نسل شما در آنجا شکل می گیرد امتداد نسل شما در آنجا نوشته می‌شود.

یک معامله با خدا و با امام حسین(ع) انجام بدهید بگویید عفت با من، انتخاب با شما! به وعده خدا اطمینان ندارید ؟ “وَعْدَ اللَّهِ حَقًّا  وَمَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ قِيلًا”(وعده خدا حق است، و کیست در گفتار راستگوتر از خدا ؟! ) “وَمَن أَوفى بِعَهدِهِ مِنَ اللَّهِ ” (و چه کسی از خدا به عهدش وفادارتر است؟!) خداوند می‌فرماید صادق الوعدتر از من پیدا می‌کنید؟

حضرت سید الشهدا(ع) یک جمله ای فرموده که از جمله های معیار است یعنی اگر می‌خواهید بدانید عزادار درستی هستید یا خیر به این معیار دقت کنید

حضرت فرمود: ” کونوا احراراً فی دنیاکم”حر باشید  اسیر سکه نشوید که سکه را در منزل جمع کنید و به آن دل خوش باشید! اسیر دلار نباشید که آن را جمع و باعث تورم شده و طبقات پایین را گرفتار نمایید سپس با بی حیایی در عزاداری هم حاضر بشوید؟ اسیر دلار اسیر سکه اسیر ریاست اسیر شهوت حر نیست  و سنخیتی با سید احرار سید اهل ابا و سیدالشهدا ندارد زنی که گدای چشم مردم است و خود را در چشم انسان ها دنبال می‌کند آیا می توان گفت او حر است؟ یک زرتشتی می‌گوید افتخار می‌کنیم داماد ما یک جمله‌ای گفته که انسان ها در هر دوره‌ای به آن احتیاج دارند و آن این است”کونوا احراراً فی دنیاکم” این دستور فاخرترین  دستور اخلاقی و حماسی و نشان اوج جمال و زیبایی دین است.

کسی که رشوه می‌خورد آیا او اسیر نیست؟ آیا دروغگو اسیر نیست؟ دروغگو چرا دروغ می‌گوید؟ طبق فرمایش امام معصوم “لا يَكذِبُ الكاذِبُ إلاّ مِن مَهانَةِ نفسِهِ”(دروغگو، دروغ نمى گويد، مگر بر اثر حقارتى كه در وجود اوست ) درون هر کسی خوار باشد او دروغ خواهد گفت.

 آن خانمی که تمام لذت او این است که رنگ موی خود را به دیگران نشان بدهد آیا او اسیر نیست؟ خانمی که زندگی خود را با قضاوت دیگران تنظیم می کند آیا او محتاج و اسیر نیست؟ خانمی که می‌خواهد با شخصیت اندامی تعریف شود آیا او حر است؟ و سخن آخر اینکه اگر امام ما حر و ما اسیر هستیم آیا دل امام باید به ما بسوزد یا ما باید دلمان به امام بزرگمان بسوزد؟ از سبات عقل به خداوند پناه می بریم این بحث ادامه دارد.

لینک کوتاه :

darolershad.org/?p=21970

جدیدترین عناوین خبری

پربازدیدترین خبرها

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

یک پاسخ ارائه کنید